Farvel til 25 kg

Min historie ligner så mange andres.

En hverdag, hvor jeg konstant tænkte over, hvad tøj der bedste skjulte min store mave og brede mås.
Hvilken bager jeg kunne købe romkugler i uden nogen så mig.
Hvordan jeg fik listet en pose slik hjem uden børn og mand så det, så jeg havde den for mig selv.

Det var så ydmygende og så sørgeligt.

Hver dag slog jeg mig selv i hovedet med indre sætninger som: Du er for slap, tag dig nu sammen, du æder som en gris, du er grim, du er ulækker. Ikke engang min værste fjende ville jeg tale sådan til.

Men jeg gjorde det til mig selv. Og så spiste jeg endnu mere som trøst.

Er du gravid?

Jeg husker en episode helt klart.
Det var en kollega - et lille vakst nips - der spurgte: Er du gravid? Jeg sugede lige luft og svarede smilende: Nej, jeg er bare fed. Der blev ret stille i lokalet.

Jeg spiste et ekstra stort stykke chokolade på vej hjem fra arbejde den dag.

Følelsen af at være overvægtig begyndte allerede som teenager. Jeg var både højere og kraftigere end de andre i klassen. Mad - især det søde - var en god trøst.

Da jeg havde fået mine to børn, var jeg 30 år og vægten steg støt de næste år. Jeg prøvede forskellige slankeklubber, kålsuppe-kuren, diætist ... You name it! Jeg begyndte også at gå - og så derefter løbe 3 gange om ugen.

Vægten gik lidt ned og så gik den op igen. Det var en konstant kamp med mig selv.

Vendepunktet

I 2009 fik jeg endelig knækket koden. Jeg fik et arbejde, hvor der var fri adgang til et træningscenter. Jeg fortsatte med mine løbeture, men begyndte lidt efter lidt at bygge mere fitnesstræning på. Jeg fik pludselig muskler i kroppen.

Måned efter måned blev min krop stærkere og de ekstra kilo begyndte at blive mindre. Samtidig blev træningen en fast rutine. Hver morgen en halv time med løb eller muskeltræning mandag til fredag.

Mærker min krop

Min regelmæssige træning gjorde også, at jeg nu kom i meget bedre kontakt med min krop. Jeg kunne mærke, når jeg havde spist for meget eller for sødt.

Jeg førte logbog over min vægt og min træning - nu blev det sjovt, for jeg kunne følge mine forbedringer på den lange bane. Så gjorde det ikke så meget, når jeg havde en periode, hvor det gik den forkerte vej. For jeg vidste, at jeg kunne - og at jeg allerede havde gjort det godt.

Efter en lille års tid endte jeg på den vægt, hvor jeg har holdt mig siden. Det er lige her, jeg trives optimalt. Der er overskud i hverdagen, jeg er gladere og har fået troen på mig selv tilbage. Jeg træner mere nu, fordi jeg elsker at være stærk.

Men også, fordi det giver frihed til at spise næsten, hvad det passer mig.
En V8 motor forbrænder mere end en to-takter :-)

En aha-oplevelse

For nogle år siden tog jeg mig en uddannelse inden for nudging - eller adfærdsskub med et mere dansk ord. Der gik det op for mig, at jeg havde "nudget" mig selv, for at komme af med mine usunde vaner.

Den viden og erfaring - jeg har samlet gennem årene - vil jeg gerne have, at du også får glæde af. For det er et trist og sørgeligt sted at stå, når man er utilfreds med sig selv. Det tapper enorme mængder af energi og glæde.

Hvis du har lyst, vil jeg gerne tage dig med ned ad den sunde og energifyldte vej, som jeg har valgt.

Vil du med? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev, hvor jeg har kogt 24 korte mails sammen til dig med mine aller bedste råd.

Få sunde tips i 12 uger
Få sunde tips i 12 uger
... der fjerner din dårlige samvittighed resten af livet.

Få et kvarters gratis rådgivning

bubble